Image

ISS får stort uppdrag i Linköping

AFFÄRER ISS blir serviceleverantör för fastighetsbolaget Stångåstadens ventilationsanläggningar. Det står nu klart sedan parterna nyligen tecknade ett tvåårigt ramavtal som omfattar drygt en miljon kvadratmeter fördelat på 20 000 lägenheter och 1 300 lokaler.
Publicerad den 15 Januari 2010

Stångåstaden, som ägs av Linköpings kommun och är ett av de äldsta fastighetsbolagen i staden, arbetade tidigare med flera leverantörer av teknikförvaltning. När avtalstiden var på väg att löpa ut ville företaget hitta en lösning där den högst rankade entreprenören kunde åta sig hela uppdraget.

– ISS anbud var det ekonomiskt mest fördelaktiga när vi utvärderat alla kriterier vilket gjorde att de blev vinnare. Det var ingen enskild faktor som avgjorde men ISS beskrivning av lokal organisation och kompetens inom den grupp som skall arbeta med vårt uppdrag var viktig för oss, säger Claus Frehse upphandlingschef på Stångåstaden, som också räknar med att den nya effektivare förvaltningen även innebär ökad kundnytta.

– Det här är ytterligare ett steg i vår ambition att växa oss starkare inom teknikfövaltning, inom såväl daglig drift och inom projekt. Men det är inte bara priset som är avgörande, allt fler kunder efterfrågar kompetens inom miljö och hållbarhet, och det är områden som vi har högt upp på vår agenda, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef, fastighetsförvaltning.

Avtalet träder i kraft den 1 mars 2010 och sträcker sig till den 29 februari 2012, därefter finns det en möjlighet till förlängning om maximalt 24 månader.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige