Image

ISS får långsiktigt uppdrag

AFFÄRER Västra Götalandsregionens fastighetsbolag, Västfastigheter, inleder ett samarbete med ISS och deras Landscaping-verksamhet. Avtalet sträcker sig fram till år 2013 med möjlighet till förlängning i två plus två år. Det nya avtalet omfattar främst fastighetsförvaltning i form av markskötselentreprenad av 15 fastigheter i Västsverige. Avtalet börjar gälla den 1 maj 2009 och är värt cirka 30 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Februari 2009

Det nya avtalet är ett resultat av en nyligen genomförd upphandling enligt LOU (lagen om offentlig upphandling) och löper till år 2013 med möjlighet till förlängning i två plus två år.

I avtalet åtar sig ISS totalansvaret av markskötselentreprenaden för sommar- och vinterunderhåll på Sahlgrenska och Mölndals Sjukhus med omnejd samt Alingsås Lasarett.

- Västfastigheter och ISS har haft ett givande samarbete under fem år. Vid utvärderingen avanbuden i upphandlingenuppfyllde ISS väl de ställda kravenoch hade bästa totalpris, säger Kjell Johnzon, ansvarig för upphandlingen på Västfastigheter.

Västfastigheter är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och försörjer huvudsakligen Västra Götalandsregionen med lokaler. Sjukvården dominerar som hyresgäst och företaget förvaltar sjukhus och vårdcentraler i Göteborg, Borås, Alingsås, Uddevalla, Skövde och Skene. Totalt omfattar Västfastigheters innehav 71 förvaltningsenheter. Det nya avtalet med ISS är värt 30 miljoner kronor.

- Vi är naturligtvis jätteglada över att ha fått förtroendet att fortsätta vårt arbete ända fram till 2013. Kontinuitet är en betydande värdefaktor för kunden när det gäller fastighetsförvaltning. Att vi dessutom är miljöcertifierade, är en flexibel organisation med en kunnig personal och kunde erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris, spelar naturligtvis roll, säger Ulf Svantesson distriktchef på ISS Facility Services.

I och med det nya avtalet sysselsätter ISS organisation på Västfastigheter åtta personer om året.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige