Image

Invesco och Scius köper i Helsingborg

Transaktioner Invesco Real Estate och Scius Partners förvärvar detaljhandelsfastighet i Helsingborg från Grosvenor Europe.
Publicerad den 26 Februari 2018

Invesco Real Estate (IRE) förvärvar tillsammans med sin lokala partner i Norden, Scius Partners, en handelsfastighet i Helsingborg av Grosvenor Europe.

Fastigheten omfattar cirka 10 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd till Ica Maxi, Apoteket Hjärta samt Systembolaget. Grosvenor Europe har aktivt förvaltat tillgången sedan förvärvet 2011 och har nyligen byggt ut fastigheten åt Apoteket Hjärtat och Systembolaget.

– Vi har investerat i Sverige på uppdrag av våra globala kunder sedan 2006 och vi fortsätter aktivt söka attraktiva möjligheter för långsiktig avkastning. Detta förvärv uppfyller våra krav tack vare sitt långa leasingavtal med ICA Maxi Stormarknad, som bedriver detaljhandel i ett attraktivt läge. Öppnandet av Systembolaget förstärker detta ytterligare. Vi är glada över att kunna göra den här investeringen för en av våra brittiska investerare, säger Rob Johnston, Senior Director, Transactions på Invesco Real Estate.

– Vi ser positivt på den svenska fastighetsmarknaden och hoppas kunna slutföra fler förvärv tillsammans med Invesco Real Estate under 2018, kommenterar Joen Siggelin på Scius Partners.

– Försäljningen ger oss möjlighet att leverera mycket god avkastning till våra investeringspartners. Det finns fortsatt goda förutsättningen för tillväxt på den svenska handelsmarknaden och Grosvenor fortsätter därför att leta investeringsmöjligheter här. Vi fortsätter även att satsa på att förädla våra befintliga detaljhandelsfastigheter i Sverige både genom att uppgradera mixen av detaljhandel, restauranger och upplevelser i våra centrum och genom förtätning genom tillägg av bostadshus, säger Carl Strufve, ansvarig för Grosvenor Europes verksamhet i Norden.

Invesco Real Estate rådgavs av Linklaters och PWC och Grosvenor Europe av Cushman & Wakefield och Cederquist.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige