Image

Industrifakta: Konjunkturen på bostadsmarknaden – rekordökning på tre år

Sverige Beviljade bygglov och prisutveckling för bostadsrätter når rekordhöjder, enligt Industrifakta.
Publicerad den 24 Januari 2017

I sitt månadsbrev, Marknadssignaler & prognoser, presenterar Industrifakta aktuella indikatorer som speglar situationen på bygg- och fastighetsmarknaden.

En tillbakablick på de senaste tre årens historik, visar med vilken kraft som bostadsmarknaden har utvecklats sett ur ett antal aspekter.

Sedan 2013 har den genomsnittliga prisnivån för sålda småhus ökat med lite drygt 25 procent. Den uppgången hamnar dock i skuggan av prisutvecklingen på bostadsrätter, som under samma period uppgår till drygt 40 procent. Det totala antalet beviljade bygglov för småhus under perioden januari-oktober 2016 var 65 procent fler än under samma period 2013.

Motsvarande ökning för flerbostadshus var 75 procent. Enligt Industrifaktas senaste prognos väntas den totala volymen påbörjade lägenheter i småhus och flerbostadshus ligga på en nivå som är 75-80 procent högre än 2013.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige