Image
Rimi Baltic säljer i Riga.
Rimi Baltic säljer i Riga. Bild: Rimi Baltic

Ica-bolag säljer lager- och kontorsfastighet i Riga

Transaktioner Ica Gruppens Rimi Baltic säljer lager- och kontorsfastighet i Riga till East Capital Real Estate Fund IV.
Publicerad den 8 December 2023

Rimi Baltic har sålt sina centrala logistik- och kontorsanläggningar i Riga till East Capital Real Estate Fund IV genom en så kallad sale and leaseback-transaktion med ett 15-årigt hyresavtal. Fastighetens yta uppgår till 94 000 kvadratmeter.
– Vi är nöjda med försäljningen och ser fram emot ett gott långsiktigt samarbete med East Capital Group. Viktigt är att transaktionen också frigör kapital för att minska nettoskulden för Ica Gruppen, Rimi Baltics ägare, säger Giedrius Bandzevicius, vd för Rimi Baltic.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige