Image

HSB byggstartar försenade BRF Draken

BYGG Efter två års väntan på grund av finanskris och lågkonjunktur börjar HSB Malmö bygga bostadsrättsföreningen Draken vid Bulltofta rekreationsområde.
Publicerad den 17 Augusti 2010

För två år sedan fick det planerade bygget mycket uppmärksamhet - då för att HSB Malmös styrelse beslutat att skjuta på byggstarten på grund av oron i världsekonomin. Därför var glädjen extra stor idag när det första spadtaget togs, och den efterlängtade byggstarten äntligen är ett faktum.

- Det är klart det känns extra bra att vi nu äntligen kommer igång. Det är ett roligt besked att lämna till alla som anmält intresse för bostäderna, säger Michael Carlsson, vd på HSB Malmö, som invigningstalade.

Första spadtaget togs gemensamt av Michael Carlsson, Sune Hylén, som var först med att teckna sig för en lägenhet, och Bo Tiderström, vd på MVB Syd, som är den entreprenör som ska bygga föreningen.

- Det är bra för oss som ska bo i föreningen att HSB drog ner på takten hösten 2008. Det är billigare att bygga idag, så priset på lägenheterna har sjunkit, säger Sune Hylén.

Bostadsrättsföreningen Draken, bestående av 48 lägenheter, blir en del av ett nytt område som är på väg att växa upp alldeles vid skogsbrynet som gränsar till strövområdet vid Bulltofta rekreationsområde. Förutom bostadsrättsföreningen Draken bygger HSB Malmö 47 bostadsrätter och 34 hyresrätter vid kanten av kalkbrottet, samt 83 hyresrätter i kvarteret Fullriggaren i Västra Hamnen och nio radhus i Hököpinge.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige