Image

Hotellkedja satsar på hälsan

HOTELL I syfte att bli det mest hälsosamma företaget i resebranschen tar hotellkedjan Scandic ännu ett krafttag kring hälsa. Nu lanseras ett gemensamt gymkoncept för kedjans 147 hotell. Totalt uppgår investeringen till 60 miljoner. Detta innebär helt nya träningsmöjligheter för Scandics gäster och medarbetare. Efter årsskiftet ska merparten av gymmen vara klara.
Publicerad den 14 Augusti 2008

Rekommendationen för fysisk aktivitet är enligt Statens Folkhälsoinstitut 30 minuter per dag. Samma hälsovinster uppnås genom 30 minuters intensiv träning tre dagar i veckan. I Sverige är omkring 53 procent av männen och 40 procent av kvinnorna överviktiga eller feta (HLV 2007*).

Under 2006 beslutade sig därför hotellkedjan Scandic för att på allvar satsa på att bli resebranschens mest hälsosamma företag. Tillsammans har hotellkedjans 6 000 medarbetare vid tre tillfällen gemensamt tittat på förbättringsområden. Detta har bland annat lett till ökat fokus på mat och motion, subventionerad tobaksavvänjning, hälsoinspiratörer på alla hotell, samt cyklar och gångstavar för utlåning.

Nu inleds nästa fas genom att lansera ett gemensamt gymkoncept för hotellen. Totalt rör det sig om omkring 130 gym och en investering på totalt 60 miljoner kronor.

- Det har funnits gym på många av våra hotell hittills men dels har de haft en varierande kvalitet och dels har inte alla våra gäster varit medvetna om att de funnits. Detta är ett sätt för oss att nå ut till gästerna och samtidigt visa att vi menar allvar. Genom att säkerställa en jämn kvalitet och träningsmöjligheter på alla våra hotell tillför vi ett mervärde för den gäst som önskar leva ett hälsosammare liv på resande fot, säger Martin Creydt som är Sverigechef för Scandic.

Det första provgymmet testas nu på Scandic Star i Sollentuna. Först efter sommaren börjar utrullningen av det nya konceptet. Scandics gäster kan per automatik packa ned sina träningskläder i väskan efter årsskiftet då hotellkedjan räknar med att merparten av hotellen har de nya gymmen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige