Image
Svenskahandelsbanken lånar ut 1 miljard till Hemsö.
Svenskahandelsbanken lånar ut 1 miljard till Hemsö. Bild: Istock

Hemsö tecknar låneavtal om en miljard kronor med Svenska Handelsbanken

Bolag För att ytterligare diversifiera finansieringsstrukturen har Hemsö tecknat avtal kring ett säkerställt lån till ett värde av en miljard kronor och en löptid på fyra år med Svenska Handelsbanken.
Publicerad den 31 Mars 2023

Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Bolaget har verksamhet i Sverige, Tyskland och Finland. Tredje AP-fonden är majoritetsägare och det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 85 miljarder kronor.

– Hemsös primära finansieringskälla kommer precis som tidigare vara obligationsmarknaden. Bolagets finansieringsstrategi är således oförändrad. Vi ser dock ett stort värde i att komplettera utestående obligationer med konkurrenskraftigt prissatta banklån, säger Carl-Johan Strandberg, finanschef på Hemsö.

Hemsö har efter ingånget avtal en säkerställd skuld motsvarande en procent av bolagets totala tillgångar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige