Image
Hemsös vd Nils Styf.
Hemsös vd Nils Styf. Bild: Hemsö

Hemsö och Hoivamme utvecklar äldreboendeportfölj om 50 miljoner euro

Bolag Hemsö har inlett ett strategiskt samarbete med den finska vårdoperatören Hoivamme som tillhandahåller äldreomsorg. Hemsö och Hoivamme har tecknat ett avtal där Hemsö finansierar nyproduktionsprojekt och blir långsiktig ägare av fastigheterna. Hoivamme tecknar 15-åriga hyresavtal för de färdigställda fastigheterna.
Publicerad den 19 Maj 2022

Företagens nuvarande avtal innebär byggnation av 10–12 äldreboenden med en investering om cirka 50 miljoner euro. Parterna har redan avtalat för fyra fastigheter som för närvarande är under produktion och färdigställs 2022–2023.

Hemsös mål är att stödja en ny aktör på den finska marknaden för äldreomsorg. Hoivammes organisation har lång erfarenhet och stor kunskap om vårdverksamhet och nyproduktion av vårdfastigheter.

– För Hemsö är det här en möjlighet att utöka vår vårdportfölj med nya högkvalitativa äldreboenden i attraktiva lägen, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

Hoivamme ska erbjuda kvalitativ vård till äldre. De ska även införa en ny ersättningsmodell för personalen där en stor andel av bolaget kommer att ägas av personalen. Grundaren Amos Janhunen säger att Hoivamme-teamet är övertygade om att samarbetet med Hemsö kommer att bli givande.

– Hemsös verksamhet förmedlar en närvaro och en genuin vilja att utveckla äldreboenden. Av erfarenhet vet vi att det är viktigt att ha samma grundvärderingar för att samarbetet ska fungera väl. Det känner vi med Hemsö. Det är också viktigt för oss att Hemsö har en egen organisation i Finland och strävar efter ett långsiktigt ägande av fastigheterna, säger Amos Janhunen

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter hajpen – så ser framtiden ut för padelhallarna

Sverige Från underbar och älskad av alla till övergiven och med hål att fylla – den svenska padelhajpen har kommit av sig rejält. Hallar och banor står tomma och nu börjar rapporter komma om nedläggningar av hela anläggningar. Men vad händer med själva fastigheterna nu när boomen passerat zenit? Anders Elvinsson, chef för värdering och strategisk rådgivning på Cushman & Wakefield, ger sin bild av padelns framtid, branschens beredskap och omställningsmöjligheterna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige