Image
Hemsös vd Nils Styf.
Hemsös vd Nils Styf. Bild: Hemsö

Hemsö och Hoivamme utvecklar äldreboendeportfölj om 50 miljoner euro

Bolag Hemsö har inlett ett strategiskt samarbete med den finska vårdoperatören Hoivamme som tillhandahåller äldreomsorg. Hemsö och Hoivamme har tecknat ett avtal där Hemsö finansierar nyproduktionsprojekt och blir långsiktig ägare av fastigheterna. Hoivamme tecknar 15-åriga hyresavtal för de färdigställda fastigheterna.
Publicerad den 19 Maj 2022

Företagens nuvarande avtal innebär byggnation av 10–12 äldreboenden med en investering om cirka 50 miljoner euro. Parterna har redan avtalat för fyra fastigheter som för närvarande är under produktion och färdigställs 2022–2023.

Hemsös mål är att stödja en ny aktör på den finska marknaden för äldreomsorg. Hoivammes organisation har lång erfarenhet och stor kunskap om vårdverksamhet och nyproduktion av vårdfastigheter.

– För Hemsö är det här en möjlighet att utöka vår vårdportfölj med nya högkvalitativa äldreboenden i attraktiva lägen, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

Hoivamme ska erbjuda kvalitativ vård till äldre. De ska även införa en ny ersättningsmodell för personalen där en stor andel av bolaget kommer att ägas av personalen. Grundaren Amos Janhunen säger att Hoivamme-teamet är övertygade om att samarbetet med Hemsö kommer att bli givande.

– Hemsös verksamhet förmedlar en närvaro och en genuin vilja att utveckla äldreboenden. Av erfarenhet vet vi att det är viktigt att ha samma grundvärderingar för att samarbetet ska fungera väl. Det känner vi med Hemsö. Det är också viktigt för oss att Hemsö har en egen organisation i Finland och strävar efter ett långsiktigt ägande av fastigheterna, säger Amos Janhunen

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige