Image

Hemsö/Kungsleden säljer för 205 miljoner

Transaktioner Kungsleden säljer i tre separata affärer sex fastigheter för en total köpeskilling om cirka 205 miljoner kronor. Fem av fastigheterna ingår i Hemsö, det gemensamma ägda bolaget med tredje AP-fonden.
Publicerad den 13 December 2010

Försäljningarna sker till en direktavkastning på 4,5 procent. Försäljningspriset överstiger bokfört värde med cirka fyra miljoner kronor och anskaffningsvärde med cirka 46 miljoner kronor.

En fastighet ligger i Carlberlah, öster om Hannover i Tyskland med en uthyrningsbar yta om 3066 kvadratmeter. Röda korset är hyresgäst och även köpare av fastigheten. Köpeskillingen uppgår till cirka 39 miljoner kronor.

Fyra av fastigheterna ligger i Linköping med en total uthyrningsbar yta om 2 259 kvadratmeter. Tre av fastigheterna är uthyrda som förskolor till Linköpings kommun. Den fjärde fastigheten innehåller ett LSS-boende och studentlägenheter. Vasaparken Fastighets AB är köpare av samtliga fyra fastigheter. Köpeskillingen uppgår till cirka 26 miljoner kronor.

En fastighet ligger vid Roslagstull i Stockholm. Röda korset bedriver äldreboende i lokalen som har en uthyrningsbar yta om 5 188 kvadratmeter. Köpare av fastigheten är Oscar Properties. Köpeskillingen uppgår till 140 miljoner kronor.

Frånträde av fastigheterna i Linköping sker omgående. Frånträde av fastigheten i Tyskland sker under januari 2011 och frånträde av fastigheten i Stockholm sommaren 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige