Image
Nils Styf.
Nils Styf. Bild: Hemsö.

Hemsö förvärvar mark samt tilldelas markanvisning i Nacka

Transaktioner Hemsö förvärvar mark av Nacka kommun belägen i de blivande stadskvarteren intill Nacka Stadshus. Hemsö har även ingått ett markanvisningsavtal med kommunen som gäller en byggrätt för äldreboende och förskola i Älta Centrum.
Publicerad den 15 Juni 2021

Den förvärvade marken har en byggrätt om 1 500 kvadratmeter och ingår i stadsutvecklingsprojektet Nya gatan i Nacka, som ligger i närheten av den planerade tunnelbanestationen. Hemsö har för avsikt att utnyttja byggrätten i enlighet med detaljplanen som medger bland annat centrumändamål, utbildning och fritidsverksamhet.

Vidare har Hemsö tecknat avtal om en markanvisning som avser byggrätt för ett äldreboende med cirka 55 lägenheter och en förskola med sex avdelningar i Älta Centrum.

– Vi gläds åt att få medverka till utvecklingen av Centrala Nacka och ser nu fram emot att inleda uthyrningsarbetet med målet att kommande verksamhet ska bidra till en levande stadsmiljö. Vi är även mycket nöjda att kunna utveckla ett nytt äldreboende och förskola som bidrar till viktiga samhällsfunktioner i ett växande Älta, säger Åsa Nordell Holmstrand, chef projektutveckling Öst på Hemsö.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser Trianon på Signatur Fastigheter framöver: "Vi har två val…"

Bolag För Fastighetssverige berättar Olof Andersson, vd på Trianon, om vägen till tronen i Signatur Fastigheter – och planerna framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY