Image
Bild: CC by 2.0: Kristoffer Trolle

Heimstaden köper ännu mer i Köpenhamn

Transaktioner Bostadsjätten gör ett ytterligare förvärv från Bach Gruppen A/S och köper en projektfastighet innehållande 111 lägenheter beläget på utvecklingsområdet Bryggens Bastion, centralt i Köpenhamn.
Publicerad den 28 Januari 2019

Heimstaden köper en projektfastighet innehållande 111 lägenheter på Islands Brygge för 336 miljoner danska kronor, cirka 464 miljoner kronor. Fastigheten som omfattar ca 7900 kvm är under produktion och beräknas vara färdigställd till sommaren 2020.

Transaktionen kommer finansieras genom befintlig kassa samt upptagande av nya lån.
– Vi är glada över att ha förvärvat ytterligare ett byggprojekt i området. Vi har redan tillträtt och haft inflyttning i vår första fastighet i området och med detta fina projekt fortsätter det goda samarbetet med Bach Gruppen, säger Tom Rasmussen, Head of Asset Management på Heimstaden.

– Projektet är ett utmärkt komplement till vår portfölj och särskilt de mindre och arealeffektiva lägenheterna gör det möjligt att erbjuda hyreslägenheter på bästa läge med attraktiv hyresnivå. Samtidigt når vi en god riskjusterad avkastning, säger Christian Fladeland, CIO på Heimstaden.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Platzer på jakt efter försäljning

Bolag Deadline närmar sig. I fjärde kvartalet går Platzer mot att förvärva Mimo av NCC. I samma mening så är det strategiskt försäljning som nämns. Det berättar vd Johanna Hult Rentsch när hon presenterar läget i bolagets ekonomi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige