Image

Här säljs Sveriges dyraste våning

BOSTäDER Sugen på 15 rum och två kök på 462 kvadratmeter på Strandvägen? Då får du hosta upp minst 80 miljoner kronor. Det är vad Sveriges just nu dyraste våning kostar.
Publicerad den 13 September 2010

Säljuppdaget innehas av stjärnmäklaren Fredrik Eklund med företaget Eklund Stockholm New York.

- Det är alltid lika spännande när unika objekt kommer ut på marknaden. Lägenheten har redan visats för några höjdare inom näringslivet, säger Fredrik Eklund, grundare till Eklund Stockholm New York.

Priset för våningen är högt, även om man jämför med motsvarande objekt i samma område.

- I Sverige köper man av tradition lägenheter baserat på kvadratmeterpriset. Den här lägenheten är prissatt till nästan fyra gånger mer per kvadratmeter än en normal våning i Stockholms innerstad, vilket jag tycker den ska vara eftersom den är Sveriges bästa. I till exempel New York finns det en ännu större spridning på prissättningen där vissa lägenheter kan kosta upp till tio gånger mer än normalt kvadratmeterpris. Jag tror vi kommer att se mer av den trenden även i Stockholm i framtiden, fortsätter han.

Den exakta adressen avslöjas inte men man får veta att det är två grannvåningar om 15 rum och två kök på 462 kvadratmeter högst upp i en fastighet på Strandvägen.

\\\"Fantastisk utsikt i söderläge mot Kungliga Djurgården samt över Saltsjön och bort mot Söders höjder. Här kan du känna havsbrisen om du öppnar de många fönstren, njuta av skärgårdstrafiken året runt och följa alla årstider genom skiftningar i himmel, hav och grönska. Våningen har i dag nio ordentliga sovrum, två kök, två balkonger samt tre öppna spisar\\\", skriver mäklaren i annonsen på sin hemsida.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rabatterna fortsätter minska på fastighetsbörsen

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina Q1-rapporter för 2024 och man kan konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så fortsätter rabatterna att sjunka och allt fler handlas till premie på börsen. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige