Image

Här är Victoria Parks nya mål

Bolag Victoria Park har nått sitt tidigare övergripande mål om att nå en förvaltningsvolym på en miljon kvadratmeter. Styrelsen har nu fastslagit nya mål och beslutat att driva förvaltningsverksamheten i tre regioner.
Publicerad den 28 September 2016
Peter Strand. Bild: Victoria Park
Peter Strand.

Victoria Parks nya övergripande mål är att:

# Generera en tillväxt i substansvärdet, exklusive utdelning på stamaktier, som över tid i genomsnitt uppgår till minst 15 procent per år.

# Generera en tillväxt i förvaltningsresultatet som över tid i genomsnitt uppgår till minst 12 procent per år.

# Vid utgången av 2020 äga tillgångar med ett marknadsvärde om minst 20 miljarder kronor.

– Även om vi nu nått en kritisk massa, med hela 13 000 lägenheter, som medför skalfördelar och en effektivare förvaltning är vårt mål att fortsätta expandera och söka efter värdeskapande förvärv som kompletterar vårt nuvarande bestånd. Vi ser även en betydande potential i värdehöjande investeringar, då endast cirka 15 procent av beståndet idag genomgått standardhöjande åtgärder. Dessutom har vi möjligheter att förädla befintliga områden genom förtätning via nybyggnation. Sammantaget har vi en sund finansiell ställning och en affärsmodell som bevisligen levererar kassaflöde, och därmed förutsättningar för att skapa aktieägarvärde på såväl kort som lång sikt, säger Victoria Parks vd Peter Strand.

Vidare kommer Victoria Park framöver att driva sin förvaltningsverksamhet i tre regioner – Stockholm, Göteborg och Malmö. Därmed skapas rätt förutsättningar för en effektiv förvaltning med en social dimension och lokal förankring. Till följd av den nya regionindelningen kommer Victoria Park från och med innevarande kvartal att förändra den finansiella segmentsredovisning och framöver rapportera enligt de tre regionerna.

Victoria Parks fastighetsportfölj, inklusive de förvärvade men ännu ej tillträdda bestånden i Växjö och Nyköping, har ett marknadsvärde om 11,3 miljarder kronor (7,3 miljarder vid årsskiftet) och en yta om drygt 1 000 000 kvadratmeter (708 000 kvadratmeter).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige