Image

Här är världens bästa byggnad för shopping

TÄVLING K:fem i Vällingby utsågs till världens främsta byggnad för shopping vid den första upplagan av World Architecture Festival i Barcelona. - Det här kan öppna dörrar för oss, säger arkitekten Gert Wingårdh till Fastighetssverige.
Publicerad den 29 Oktober 2008

Över 700 bidrag lämnades in till arkitekturtävlingen. 224 av dem valdes ut och tävlar i 17 olika kategorier. Och K:fem från Wingårdh arkitektkontor vann alltså kategorin "Främsta byggnad för shopping".

- Det var överraskande. Jag trodde inte att vi skulle nå ända fram. Det här känns naturligtvis alldeles utmärkt, jublar Gert Wingårdh.

Hur stort är det här?
- Svårt att säga. Det är första gången det här hålls. De ledande arkitekturtidskrifterna i världen har gått ihop och skapat den här världsfestivalen. De mest välrenommerade arkitekterna i världen har valts ut till juryn.

- Men det leder till att vi exponeras i de största arkitekturtidskrifterna. Vi har bytt mängder av visitkort och det kommer säkert att öppna en del dörrar för oss.

K:fem i Svenska Bostäder-ägda Vällingby City är Sveriges första renodlade modevaruhus. Varuhuset, på 8 000 kvadratmeter, rymmer 35 avdelningar i två plan. Den arkitektoniska tanken var att specialdesigna en byggnad för mode.

Uppenbarligen tycker världens arkitektelit att Wingårdh lyckats med detta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige