Image

Här är Dombrons ledningspersoner

KARRIäR Fjärde AP-fonden har nu fullföljt förvärvet av Dombron från Vasakronan.
Jan-Erik Höjvall och Mats Mared kommer att leda företaget.
Publicerad den 30 Juli 2010

Jan-Erik Höjvall blir ny vd för Dombron. Höjvall har de senaste sju åren varit vd för Akelius Fastigheter och ansvarade för att bygga upp ett bolag som i dag förvaltar bostadsfastigheter till ett värde om nära 35 miljarder kronor.

Mats Mared har utsetts till ny styrelseordförande. Mats Mared har en lång och djup erfarenhet från fastighetsbranschen, bland annat som vd för Drott och han har dessutom innehaft ett flertal chefspositioner inom Skanska AB.

- Jag är mycket glad över att vi lyckats knyta två så kunniga och erfarna personer till Dombron. Det ger oss en utmärkt möjlighet att expandera och utveckla detta företag, säger Fjärde AP-fondens vd Mats Andersson i en kommentar.

Dombron äger och förvaltar bostadsfastigheter till ett värde av drygt fem miljarder kronor.

SEB har tillhandahållit lånefinansiering i samband med förvärvet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige