Image

Gotländsk oljedepå blir turismprojekt

PROJEKT Det Stockholmsbaserade företaget Gute Investment planerar för ett turismprojekt med hotell, restaurang, rekreation, fristående hus samt konferenslokaler på det forna oljedepåområdet Västös i Kappelshamn på Gotland.
Publicerad den 6 Mars 2009

Genom ett samarbete med beställare, arkitekt och Gotlands kommun har ett platsspecifikt koncept tagits fram. Den unika mycket natursköna strandtomten har krävt en arkitektonisk utformning utöver det vanliga. Ambitionen är att skapa ett samspel mellan natur och arkitektur så att miljön blir värd en resa i sig.

Den befintliga piren, 200 meter ut i viken, där oljebåtarna tidigare la till, behålls och blir nu något av ett riktmärke för projektet som kallas Rekreation Västö.

- Vårt syfte med satsningen i Kappelshamnsviken är att utveckla landsbygden, säger Mikael Norberg, en av ägarna till företaget bakom projektet. Vi följer också intentionerna i Gotlands kommuns översiktsplan \″Vision 2025\″ där Kappelshamnsviken nämns bland de områden där man ser möjligheter till turismetablering.

Rekreation Västö ska erbjuda unika möjligheter att bo, äta och konferera och samtidigt njuta av den fina miljön. All arkitektur utformas så att den på ett naturligt sätt smälter in i miljön. Byggnaderna placeras ut i området med så lite åverkan på befintliga träd och vägar som möjligt. Husen \″droppas\″ helt enkelt ner i miljön där dom passar bäst och påverkar miljön minst. Den speciella arkitekturen i området ska också i sig vara värt ett besök för arkitekturintresserade.

Hotelldelen tillsammans med de fristående husen ska skapa ett unikt boendekoncept och kunna tillgodose behoven av bäddar för besökare på norra Gotland och närliggande motorbanan Gotland Ring.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: De köpte och sålde mest under första kvartalet 2024

Lista Islossning? Finansiell tjäle som börjar gå ur jorden? Botten nådd? Kanske – men en ovanligt stor andel av de börsnoterade bolagen nollar i både i förvärvs- och avyttringskolumnen i första kvartalets rapport. Vilka bolag som ligger i toppen? Här är listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige