Image
Göteborgs stad ska sälja tre fastigheter med byggrätt, bland annat en fastighet vid Klippan nära Älvsborgsbron. Kommersiella Fastigheter har fått uppdraget att förmedla försäljningarna.
Göteborgs stad ska sälja tre fastigheter med byggrätt, bland annat en fastighet vid Klippan nära Älvsborgsbron. Kommersiella Fastigheter har fått uppdraget att förmedla försäljningarna. Bild: Kommersiella Fastigheter

Göteborgs stad ska sälja tre fastigheter med byggrätt

Transaktioner Kommersiella Fastigheter har fått förtroendet att förmedla tre fastigheter av Göteborgs stad.
Publicerad den 13 Oktober 2021
Göteborgs stad ska sälja tre fastigheter med byggrätt, bland annat på Donsö i skärgården och Bergsjön cirka åtta kilometer norr om centrum. Kommersiella Fastigheter har fått uppdraget att förmedla försäljningarna. Bild: Kommersiella Fastigheter
Göteborgs stad ska sälja tre fastigheter med byggrätt, bland annat på Donsö i skärgården och Bergsjön cirka åtta kilometer norr om centrum. Kommersiella Fastigheter har fått uppdraget att förmedla försäljningarna.

Med ett högt och fint läge strax invid Älvsborgsbrons brofäste i Klippan, ligger fastigheten Majorna 164:5. Klippan är mycket populärt med goda förbindelser och ett citynära läge.

I detta historiska och populära område avser nu Göteborgs stad att avyttra en fastighet med byggrätt. Fastigheten Majorna 164:5 ligger högt och fint beläget med utsikt över hamninloppet och Göta Älv, strax invid Älvsborgsbron. Fastigheten har en markareal om 6 311 kvadratmeter och ingår i detaljplan från 2012. Detaljplanen medger en byggrätt för kontor, småindustri och kultur i tre våningsplan motsvarande 2000 BTA på fastigheten.

Klippan har en lång historia och området disponerades på 1700-talet av Ostindiska Kompaniet. Därefter bebyggdes området med Sockerbruket och Porterbryggeriet som avvecklades 1958 respektive 1975. Därefter har området över tid blivit mer och mer attraktivt för kontor- och bostadsetableringar.

Staden avser även avyttra två till fastigheter med byggrätt, en belägen i Göteborgs södra skärgård på Donsö och en i Bergsjön, cirka åtta kilometer från Göteborgs centrum.

Invid Styrsöbrons fäste, ligger Fastigheten Donsö 207:2. Fastigheten säljs med byggrätt och har en markareal om cirka 1 117 kvadratmeter. Detaljplanen tillåter användning för industri/hantverk och kontor.

I området Bergsjödalen säljs en industritomt om 4 529 kvadratmeter. Fastigheten har ett bra läge i Göteborg med närhet till Partille centrum och snabb access till både E20 och väg 190. Detaljplanen tillåter användning för industriändamål.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kommersiella fastigheter - i samarbete med Swedbank på Branschguiden

Lokal närvaro och nära samarbete med Swedbank
Vi är specialiserade på kommersiell fastighetsförsäljning och företagsöverlåtelser, eftersom många kommersiella fastigheter säljs i bolagsform. Totalt är vi cirka 50 anställda (transaktionsrådgivare) fördelade över hela Sverige med aktuell kompetens inom juridiska, tekniska och finanspolitiska frågor som rör fastigheter. Vi hjälper också fastighetsägare med värdefull kompetens inom fastighetsutveckling.

Sedan 2006 har vi genomfört över 1 400 företags- och fastighetstransaktioner. Vår starka erfarenhet av kommersiell f...

Läs mer om Kommersiella fastigheter - i samarbete med Swedbank på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Boverket om investeringsstöden: "Ser inte vilka syften som uppnås med det här"

Bostäder Boverket bekräftar den mörka bild för utvecklare med investeringsstöd utanför storstadsregionerna som målades upp på Fastighetssverige i fredags, efter regeringens senaste ändring.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY