Image
Michael Moschewitz.
Michael Moschewitz. Bild: Genova Property Group

Genova förvärvar i Uppsala och tecknar långt hyresavtal i Boländerna

Bolag Köper för 31,5 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Januari 2020

Genova har avtalat om att förvärva del av fastigheterna Vaksala-Norrby 1:2 och 1:3 i Uppsala till ett underliggande fastighetsvärde om 31,5 miljoner kronor.

På fastigheterna kommer en nyproducerad kontorsbyggnad och carport att uppföras och vid färdigställande kommer byggnaden vara fullt uthyrd till Renta AB som är verksamma inom uthyrning av maskiner och verktyg för entreprenader. Hyrestiden löper på sju år till ett årligt hyresvärde om cirka 2,1 mkr och den förhyrda ytan motsvarar cirka 2 200 kvadratmeter. Tillträdet sker i december 2020.

Genova har tecknat hyresavtal om cirka 2 400 kvadratmeter i fastigheten Boländerna 21:4, Uppsala. Hyresgäst är Hoom Home & Hotel Uppsala AB som tecknat ett 20-årigt hyresavtal för ett nyproducerat Long Stay hotell med 97 rum med ett årligt hyresvärde om cirka 4,8 miljoner kronor. Det nya hotellet kommer uppföras inom Genovas befintliga fastighet och planerad byggstart är Q2-2020.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige