Image

Gasverket i Hjorthagen förvandlas

Bygg/Arkitektur Det gamla gasverket i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden ska förvandlas till ett levande centrum. Exploateringsnämnden väntas ge Jungberg & Rothman Kvartersfastigheter Holding AB en tidig markanvisning för att utveckla fastigheten.
Publicerad den 17 September 2013

Markanvisningen gäller huvuddelen av de befintliga byggnaderna (13 byggnader) i gasverksområdet och även områden för nybyggnation av kontor och service i Gasverket.

Byggnaderna ska fyllas med olika verksamheter som tillsammans skapar en målpunkt för besökare till Stockholm och ett fungerande centrum för boende i Hjorthagen.

I överenskommelsen med Stockholms stad ligger att bibliotek, kulturskola och Norra Djurgårdsstaden Innovation ska inrymmas i Gasverket samt att vissa kulturaktörer ska bjudas in för diskussion om etablering i byggnaderna.

Exploateringskontoret räknar med 1,5 år för detaljplanearbete. Med överklagandetid räknar man med att byggstart för nyproduktionen skulle kunna ske 2016. Viss ombyggnad av befintliga byggnader kan starta tidigare.

Bakom Jungberg & Rothman Kvartersfastigheter står Nicklas Jungberg och Magnus Rothman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige