Image

Fyrdubblad vinst för ICT

RAPPORTER ICT Norden fyrdubblar sin vinst under årets första halva jämfört med motsvarande period förra året. - Resultatet före skatt på 18,9 miljoner kronor ligger väl i linje med bolagets prognos, säger vd Matti Lilljegren.
Publicerad den 6 Augusti 2008

Motsvarande siffra för förra året var drygt 4,6 miljoner kronor.
Resultatet per aktie blev 33 öre.
Nettoomsättningen ökar till 8,283 miljoner kronor (1,189).

- Jag är mycket nöjd med årets första sex månader, säger Matti Lilljegren.

- Under andra kvartalet fullföljdes förvärvet av fastigheterna belägna i Örebro. Samtliga fastigheter utom en har sålts vidare via så kallade transportköp. Efter att Örebroförvärvet blev klart har vi genomfört ytterligare tre förvärv, ett i Lekeberg och två i Kopparberg, med tillträde under tredje kvartalet. Vi tittar nu på flera intressanta förvärvsmöjligheter och diskuterar några förvärv där vi, liksom föregående år, betalar cirka 25 procent i form av egna aktier.

- Vår fastighet i Örebro har skrivits upp till marknadsvärde enligt genomförd extern värdering. Av försiktighetsskäl har vi gjort en nedskrivning av fastigheten i dotterbolaget Handelshuset i Lindesberg AB. Handelshuset ger ett positivt kassaflöde, men eftersom fastigheten enbart innehåller kommersiella lokaler har vi bedömt risken som högre än i vårt övriga bestånd.

- Målet på 9-13 procents direktavkastning ligger kvar för mindre fastighetsbestånd, men vid större förvärv måste vi givetvis anpassa oss till ortens prisläge.

- Jag ser fram emot en fortsatt positiv utveckling under året och prognosen om ett resultat på 35-40 miljoner kronor kvarstår.


Övriga nyckeltal:
Resultat efter finansiella poster, miljoner kronor: 18,946 (4,621)
Soliditet: 20 procent (19 procent)
Avkastning på totalt kapital: 13 procent (5 procent)
Avkastning på eget kapital: 56 procent (35 procent)
Balansomslutning, miljoner kronor: 170,797 (70,511)
Kassalikviditet: 79 procent (179 procent)

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige