Image

Första ombildningen i Tensta

TRANSAKTIONER Nu har de första hyresgästerna i Tensta fått köpa sina lägenheter. Det handlar om 66 lägenheter i bostadsrättsföreningen Arninge 1. Säljare är Familjebostäder och köpeskillingen uppgår till 51 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Maj 2010

- Det är positivt att vi får en större blandning av boendeformer i ytterstaden och vi kommer att fortsätta att arbeta för att fler människor i ytterstaden ska få möjligheten att köpa sin bostad. Ombildningarna innebär samtidigt att bostadsbolagen får ekonomiska muskler för att bättre förvalta stadens hyresbostäder och samtidigt påskynda renoveringar i miljonprogamsfastigheter, säger borgarrådet Joakim Larsson (M).

Under de senaste fyra åren har 20 000 boende i Stockholm tackat ja till att friköpa sina lägenheter, varav 12 800 ligger utanför innerstaden. Cirka 4 000 av dessa lägenheter ligger i så kallade miljonprogram. Stockholms stad har hittills gjort en reavinst om 16 miljarder kronor, pengar som nu används till att bygga nya hyresrätter samt till att upprusta och energieffektivisera allmännyttan.

Bostadsrättsföreningen Arninge 1 utgörs av 66 lägenheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige