Image

Forsen projektleder äldreboende i Kullavik

Bolag Ett helt nytt bostadsområde byggs i Kullavik utanför Kungsbacka på jungfrulig mark. Och Forsen har fått totalansvar för uppförandet av det nya äldreboende som ligger mitt i området. – Eftersom vi har byggt flera andra äldreboenden med bra resultat fick vi förtroendet - från program och projektering fram till slutbesiktningen i sommar, säger Magnus Persson, projektledare på Forsen.
Publicerad den 15 Maj 2018
Nytt äldreboende med 60 lägenheter i Kullavik utanför Kungsbacka. Bild: Fredblad Arkitekter
Nytt äldreboende med 60 lägenheter i Kullavik utanför Kungsbacka.

Kungsbacka kommun är i stort behov av fler äldreboendeplatser. Så när Deromegruppen fick i uppdrag att bygga det nya bostadsområdet Sandlyckan ingick ett äldreboende med 60 lägenheter och tillhörande restaurang. Och Derome gav Forsen i uppdrag att leda projektet.

– Vi ansvarar fullt ut, både tekniskt och ekonomiskt, och håller månadsvisa avstämningar med vår beställare, säger Magnus Persson.

Huset grundförstärks med stödpålar och har en platsgjuten stomme av betong. Väggar och tak är av trä medan fasaden utgörs av puts med inslag av träpanel.

– Det är en ganska traditionell byggnad. Däremot är det tuffa programkrav från kommunen, som kommer att driva äldreboendet och hyr huset av Derome Förvaltning. Vi har därför haft ett väldigt nära samarbete med både Derome, kommunen och brukarna.

Programkraven innefattar bland annat materialval, tillgänglighet, hållbarhet, ljudisolering och brandsäkerhet. En annan utmaning är logistiken eftersom det samtidigt byggs bostäder i området. Äldreboendet ligger dessutom precis intill Sandlyckans förskola.

– Det är många materialleveranser som ska trängas på de befintliga vägarna. Och att ha föräldrar som ska hämta barn på förskolan precis intill en byggarbetsplats kräver en bra dialog. Vi har därför lagt stora resurser på att informera grannarna i god tid, säger Magnus Persson.

– Forsen har gjort ett jättebra jobb, inte minst med att samordna alla parter. De har skött sig väldigt självständigt vilket har varit skönt för oss som beställare, säger Örjan Jonsson, projektchef på Derome Hus AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige