Image
Sofia Falk, Wiminvest, höll ett uppskattat föredrag på Fastighetskvinnan i går.
Sofia Falk, Wiminvest, höll ett uppskattat föredrag på Fastighetskvinnan i går. Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider

"Förändringar kräver uthållighet"

Fastighetskvinnan Att förändra något kräver uthållighet. Inte minst när det gäller jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Det menar Sofia Falk från Wiminvest, som gjorde ett uppskattat framträdande på Fastighetskvinnan.
Publicerad den 4 September 2014

Sofia Falk arbetar med att hjälpa större bolag att gå från ord till handling med sitt jämställdhets- och mångfaldsarbete. Från scenen på Grand Hotel fick hon med sig åhörarna genom att säga åt dem att förändra något på kroppen eller klädseln och sedan låta den bredvidsittande försöka lista ut vad som har förändrats. Samtidigt som hon själv satte upp en tofs i håret.

– Förändring handlar om att göra något nytt och att stå för det. Betydelsefullt här är uthållighet. Nu ser jag här att nästan alla har ändrat tillbaka allt igen, men jag har fortfarande min tofs kvar, sade hon och fick publiken att både skratta och applådera.

Sofia Falk berättade att man måste hitta sätt att uppgradera sin organisation så att det passar dagens människor.

– Och använda då kvinnorna på arbetsplatsen i det arbetet. Och se till att vd:n ser det som en affärsfråga. Man måste ställa sig frågan varför vissa saker prioriteras. Det kan vara små saker som gör skillnad. Som att införa en mötes- och resepolicy för att underlätta för kvinnor. Till exempel att mötena måste hållas 9-16 och att antalet resdagar max får vara 100 om året.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: 5 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:







Partners:





Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige