Image

Floatel till Lilla Badhusgatan i Göteborg

Uthyrning Den första juni 2016 flyttar bostadsriggsföretaget Floatel International till Lilla Badhusgatan 2 i Göteborg, med Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv som hyresvärd.
Publicerad den 28 Augusti 2015

Tenant & Partner har bistått Floatel International i omlokaliseringsprojektet.
Floatel International driver bostadsriggar – flytande bostads- och service­anläggningar

– för offshore-industrin. Företaget grundades 2006 och äger fem bostadsriggar som är uthyrda till olika offshore-projekt runt om i världen.

Verksamheten har de senaste åren vuxit kraftig och de nuvarande lokalerna har blivit en begränsande faktor. Bolaget inledde därför ett omlokaliseringsprojekt och anlitade Tenant & Partner som stöd i processen.

Valet föll på Lilla Badhusgatan 2 i nära anslutning till Skeppsbron, den nya knutpunkten för Göteborgs kollektivtrafik. De nya lokalerna om 1 756 kvadratmeter är öppna och flexibla och rymmer cirka 100 arbetsplatser. Byggnaden kommer att genomgå en total ombyggnation innan bolaget tillträder.

Tenant & Partner bistår Floatel International genom hela processen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige