Image

Fler ombildningar hos Förvaltaren

TRANSAKTIONER Kommunägda Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har sålt två fastigheter i Rissne till bostadsrätter för 256 miljoner kronor. Under den senaste veckan har bolaget därmed totalt sålt fyra fastigheter för sammanlagt 491 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Februari 2009

- Ombildningarna är en viktig del i vårt långsiktiga arbete med att bidra till en sund balans mellan olika boendeformer i våra områden. Samtidigt ger försäljningarna nödvändigt utrymme för kommande investeringar, säger Anette Sand, vd på Förvaltaren.

De nu aktuella fastigheterna är Vikingen 1 och 2 i Rissne med totalt 220 lägenheter. Hittills har Förvaltaren under 2008-2009 sålt sex fastigheter till bostadsrätter. Den totala köpeskillingen är drygt 720 miljoner kronor.

- Försäljningarna visar att våra områden och fastigheter upplevs som mycket attraktiva av våra boende. I den första ombildningsetappen har vi ytterligare åtta fastigheter med planerad ombildning under 2009, säger Anette Sand.

Närmast på tur är Räfsan 3 i Rissne med planerat tillträde i början av mars.

Fakta
• Omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter ingår i Förvaltarens långsiktiga uppdrag att skapa en bra balans mellan upplåtelseformerna i Sundbybergs olika stadsdelar.
• I dagsläget har 52 föreningar i 57 fastigheter anmält intresse för friköp.
• Försäljningarna sker via dotterdotterbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige