Image
Bild: Wikimedia commons

Fem personer avlidna i hissolycka på byggarbetsplats i Sundbyberg

Sverige Fem personer har omkommit i den hissolycka som inträffade på en byggarbetsplats i Sundbyberg under måndag, bekräftar Åklagarmyndigheten.
Publicerad den 12 December 2023

Det var under måndag förmiddag som en hissolycka – där en bygghiss rasade från hög höjd – inträffade vid en byggarbetsplats i Sundbyberg norr om Stockholm. Åklagaren bekräftar nu att fem personer är avlidna i hissolyckan. Brottsrubriceringen i den pågående förundersökningen är arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död, grovt brott.
– Det här är en allvarlig händelse som vi nu utreder. Fem personer har konstaterats avlidna. Arbetet med att säkerställa identiteten på de avlidna pågår, samtidigt som kontakt med anhöriga tas. Den tekniska undersökningen fortsätter och Statens haverikommission arbetar på platsen, säger senior åklagare Gunnar Jonasson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i ett pressmeddelande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige