Image

Fem nya kvarter i Järvastaden

Bygg/Arkitektur I Järvastaden planeras för mellan 800 till 900 nya lägenheter, verksamheter, förskola och anslutande park. Förslaget ska nu ut på granskning innan detaljplanen beslutas.
Publicerad den 11 December 2018
Fem nya kvarter i Järvastaden. Bild: White Arkitekter
Fem nya kvarter i Järvastaden.

Fem nya kvarter med omkring 800 - 900 lägenheter, en stor förskola i två våningar samt en park i anslutning – det är huvuddragen i planförslaget för kvarteret Linnean i Järvastaden. Efter samråd tidigare i år har antalet bostäder ökat med ytterligare hundra lägenheter. Förslaget ska nu ut på granskning, vilket är sista stadiet innan detaljplanen står klar.
– Detta är ett naturligt nästa steg i utbyggnaden av Järvastaden. Kvartersstrukturen i kombination med den park som ligger i anslutning förstärker intrycket av stad i harmoni med naturen, säger Torsten Svenonius, ordförande i byggnadsnämnden, Solna stad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige