Image

FastPartner levererar kanonbokslut

BOKSLUT I sin bokslutskommuniké för 2007 presenterar FastPartner med Sven-Olof Johansson i spetsen ett imponerande resultat. På samtliga punkter överträffar de sina mål med råge.
Publicerad den 25 Februari 2008

FastPartners resultat per aktie stannade på 7,16 kronor, jämfört med 6,18 året innan. Hyresintäkterna ökade till 381,5 miljoner kronor, en ökning med 61 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet uppgick till 170 miljoner kronor, att jämföras med 104 miljoner kronor för 2006.

Resultat efter skatt blev 363,8 miljoner kronor, 2006 stannade det på 315 miljoner kronor.

FastPartner hade som mål för 2007 att uppnå ett årligt förvaltningsresultat på 150 miljoner kronor, det överträffades. Det gäller även avkastning på eget kapital, räntetäckningsgrad och soliditet.

Styrelsen i FastPartner föreslår en utdelning om 1,75 kronor per aktie, att jämföras med 1,60 kronor föregående år.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige