Image

Fabege säljer för 160 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Fabege säljer en kontorsfastighet i centrala Stockholm och en industrimark i Upplands Väsby. Sammanlagt inbringar försäljningarna 160 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Maj 2009

Fabege säljer kontorsfastigheten Adam och Eva 10 i hörnet Drottninggatan/Gamla Brogatan till Rodret AB för 150 miljoner kronor. Fastigheten omfattar cirka 2 400 kvadratmeter. Köparen tillträder den 1 juni 2009.

Fabege säljer också industrimark, Hammarby Smedby 1:470, i Upplands Väsby till Sevan AB för tio miljoner kronor.

Försäljningarna ger ett resultat efter skatt om fyra miljoner kronor som kommer att redovisas under andra kvartalet 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Krävande marknad för byggande – men det finns ljuspunkter"

Bolag Veidekkes första kvartalsrapport för 2024 är inlämnad och när koncernchef Jimmy Bengtsson och koncerndirektör och CFO Jørgen Wiese Porsmyr presenterar den pratr de bland annat om skillnaden mellan de geografiska marknaderna. Den märks bland annat på att det är tydlig skillnad på tillgången på nya projekt: i de stora städerna är den relativt god – även om konkurrensen är stor – medan men ser en tydlig nedgång i de mindre städerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige