Image

Fabege gör förlust på en halv miljard

BOKSLUT Hyresintäkterna ökade och driftsöverskotten likaså. Men Fabeges resultat tyngs av orealiserade värdeförändringar. Hyresintäkterna ökade till 2 214 miljoner kronor (2 066) och driftsöverskotten till 1 438 miljoner kronor (1 312).
Publicerad den 6 Februari 2009

Resultatet tyngdes av orealiserade värdeförändringar, som inte påverkar kassaflödet:

* Fastigheter - 1 545 miljoner kronor (+893).

* Räntederivat - 485 miljoner kronor (+37).

* Uppskjuten skatt + 826 miljoner kronor (-247).

Resultat efter skatt uppgick till -511 miljoner kronor (1 812) och resultat per aktie till -3,07 kronor (9,98).

Eget kapital per aktie uppgick till 60 kronor (67).

Styrelsen föreslår en utdelning om 2,00 kr per aktie (4,00).

- 2008 var ett bra år för den operativa verksamheten, med ökade hyresintäkter och närmare tio procent bättre driftsöverskott. Däremot belastades resultatet av negativa värdeförändringar på fastigheter och räntederivat. 2009 har börjat bra på uthyrningssidan. Hittills har vi hyrt ut för totalt 120 miljoner kronor kontrakterad årshyra och vi ser en fortsatt positiv trend under den närmaste tiden. Vi vet redan nu att vi kommer att ha stabila hyresintäkter 2009 och med de räntekostnader vi har idag har vi goda förutsättningar för ett klart bättre förvaltningsresultat i år. Genom ett attraktivt utbud, bra hus i bra lägen, är vi väl rustade inför en konjunkturnedgång. Fokus kommer nu att ligga på att vårda och utveckla relationerna med våra kunder, säger Christian Hermelin, vd på Fabege.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige