Image

East Capital lanserar ny rysk miljardfond

EKONOMI East Capital lanserar en ny fastighetsfond – East Capital Russian Property Fund - som ska investera i köpcentrum och handelsfastigheter med fokus på Ryssland, Ukraina och Kazakstan. Fondförvaltaren East Capital Private Equity avser att initialt investera för 200 miljoner euro, motsvarande cirka 1,865 miljarder kronor.
Publicerad den 27 Maj 2008

Strategin för East Capital Russian Property Fund är att investera i köpcentrum och andra typer av kassaflödesgenererande handelsfastigheter som gynnas av den starka inhemska efterfrågan och den fortsatta tillväxten på detaljhandelsmarknaden. Geografiskt fokuserar fonden på snabbväxande regionala städer med fler än 500 000 invånare, primärt i Ryssland, men även i Ukraina och Kazakstan.

- Vår lokala närvaro och expertis, samt det omfattande nätverk vi byggt upp i regionen de senaste tio åren, är värdefullt när vi i första hand kommer att söka investeringsobjekt som vanligtvis inte är tillgängliga för de flesta investerare, säger Kestutis Sasnauskas, vd på East Capital Private Equity och en av East Capitals grundare.

Målet är att skapa en välbalanserad fastighetsportfölj med hänsyn till läge, marknad och hyresgäster, potential, samt risk och avkastning. Fondens finansiella mål är att uppnå en IRR (internränta) som överstiger 15 procent. Fonden förväntas påbörja investeringsarbetet redan under sommaren 2008.

- Vi kommer att investera i fastigheter som kan ge en attraktiv direktavkastning och genom aktiv förvaltning förbättra fastigheternas kommersiella koncept, hyresgästmix, kundflöden och effektivitet, säger Biljana Bozic, ansvarig för fastighetsinvesteringar hos East Capital.

East Capitals dedikerade fastighetsteam finns i både Moskva och Stockholm och har en stor erfarenhet av att investera och utveckla fastigheter i Ryssland, Ukraina, Baltikum och Västeuropa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige