Image

DTZ förvaltar åt Nordic Land

FÖRVALTNING DTZ:s retail services-avdelning får asset management-uppdraget för Nordic Land. Uppdraget omfattar transaktionstjänster och det dagliga arbetet med fastighetsförvaltning och teknisk förvaltning åt Nordic Land i Sverige.
Publicerad den 11 Februari 2009

Portföljen består av "Knutpunkten" på Terminal 1 i Helsingborg som är en kommersiell fastighet som nyttjas till många olika verksamheter, detaljhandelsplatsen "Lackeraren" i Borlänge samt detaljhandelplatsen "Sicklaön 117" i Nacka, Stockholm.

Fastigheterna omfattar cirka 32 900 kvadratmeter, har fler än 140 hyresgäster och består av lokaler för detaljhandel, kontor, lager, restauranger och färjeförbindelse.

- Vi har valt DTZ för deras förmåga att skapa värde för oss som kund. Deras breda kompetens innebär att de på ett snabbt och pålitligt sätt kan tillfredställa våra behov. Vi har sedan tidigare god erfarenhet och har haft ett mycket gynnsamt samarbete under många år, både i Sverige, England och i resten av Europa, säger Ian Knight, vd för Nordic Land.

Fastigheten "Knutpunkten" Terminal 1, Helsingborgs centrala transportterminal, trafikeras årligen av 18 miljoner resenärer. Terminalen, som primärt är en kontorsfastighet, utgör en länk till Scandlines färjeförbindelse, tåg och bussar. I terminalen finns även små butiker. Arbetet med att utveckla restaurangutbudet i terminalen har redan påbörjats.

- Nordic land har en intressant portfölj och en stark ambition att båda förbättra och utveckla sitt ägande i Skandinavien. Tillsammans kommer vi att maximera värdet av portföljen, det är jag övertygad om, säger Kevin Havill, ansvarig för Retail Services på DTZ.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige