Image

Diös hyr ut i Luleå

Uthyrning Vetenskapens hus, en verksamhet på Luleå tekniska universitet, öppnar på Storgatan i Luleå där Diös hyr ut 1 286 kvadratmeter.
Publicerad den 7 Maj 2013

Vetenskapens hus öppnar i fastigheten Råttan 18 på Storgatan 53, i det före detta posthuset.

Avtalet löper på åtta år.

– Det arkitektoniskt vackra före detta posthuset är som gjort för hyresgästernas ambition att skapa en mötesplats för populärvetenskapliga event med starkt ungdomsfokus. Luleås ställning som vetenskapligt centrum kommer i och med den här satsningen att stärkas ytterligare. Vi är minst sagt en stolt hyresvärd, säger Ulf Boström, marknadsområdeschef för Diös i Norrbotten.

Vetenskapens hus drivs som en verksamhet på Luleå tekniska universitet. Samarbetspartners är Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien och LKAB. Förutom de tre parternas verksamheter i form av bland annat föredrag, konferenser och utställningar kommer Vetenskapens hus även att bli en kommunikationsarena med avancerade tekniska uppkopplingsmöjligheter till hela landet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige