Image

Din Bostad går mot strömmen

BYGG Din Bostad letar efter markanvisningar för nyproduktion av ägande-, bostads- och hyresrätter. Målsättningen är att bli en betydande aktör för bostadsproduktion på några års sikt.
Publicerad den 31 Januari 2008

Din Bostad Projektutveckling uppför för närvarande 80 hyreslägenheter på Barkarby flygfält i Järfälla kommun. Tidigare under 2007 avslutades ett projekt med 94 hyreslägenheter i Uppsala. Under de senaste två åren har totalt 242 hyresrätter färdigställts i Uppsala.

- Vi söker nu markanvisningar för byggande av såväl ägande-, bostads- som hyresrätter främst i storstadsområdena och ser gärna en nyproduktion av blandade boendeformer, säger Johan Sörman, chef Din Bostad Projektutveckling.

Från och med den 1 januari 2007 utgår inga investerings- eller stimulansbidrag för byggnation av hyresrätter. Det har lett till att få nya projekt startats sedan dess trots den stora bostadsbristen i storstadsområdena. Parallellt härmed pågår ombildning av hyresrätter till bostadsrätter.

- För Din Bostad är det naturligt att fortsätta växa inte enbart genom köp av bostadsbestånd utan också genom satsningar på nyproduktion av hyresrätter i attraktiva områden. Vår målsättning är att bli en betydande aktör för produktion av bostäder och inom några år nå en produktion på cirka 3-5 projekt per år, kommenterar Mikael Granath, vd för Din Bostad Sverige AB.

- Din Bostad drabbas liksom andra byggherrar av att bidragen för nyproduktion av hyresrätter upphört, men eftersom våra investeringar är av långsiktig karaktär bedömer vi att det är en intressant affär att satsa på nybyggnation i storstadsområdena där vi över tiden kalkylerar med en god värdetillväxt, avslutar Mikael Granath.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige