Image
Jerker Lessing.
Jerker Lessing. Bild: Boklok

Digitalisering i alla led

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm Boklok-konceptet bygger på digitalisering och automatisering av varje led i processen. Bolagets forsknings- och utvecklingschef Jerker Lessing berättar på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm om en stenhård strävan efter mer effektivt byggande. Säkra din plats nu – anmälan stänger på onsdag.
Publicerad den 26 April 2018

För att sänka byggkostnaderna och bygga hållbart för fler människor behövs nya metoder för byggande. På Boklok sker 80 procent av byggarbetet i fabrik, och bara 20 procent på byggarbetsplatsen. Strävan är att digitalisera och industrialisera varje led av byggprocessen och genom en resurssnål tillverkning i trä minska påverkan på miljön. Men hur blir utvecklingen framåt – kan byggprocessen automatiseras ytterligare?

Jerker Lessing är forsknings- och utvecklingschef på Boklok och även adjunct professor på Stanford University i USA. Han har i sin forskning presenterat strategier och modeller för industriellt byggande som blivit vägledande för både enskilda företags satsningar såväl som vidare forskning, i Sverige och internationellt.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering hålls den 8 maj på Epicenter Stockholm. Det är ett heldagsseminarium om proptech och digitalisering av fastighetsbranschen och näringslivet i stort.

Bland de övriga talarna återfinns bland andra proptech-guruerna Magnus Svantegård och Daniel Kraft, blockchainexperten Mats Snäll på Lantmäteriet och digitaliseringsekonomen Anna Felländer som är dagens keynote speaker.

Du anmäler dig till seminariet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY