Image

De vinner NRF-uppdraget

Bolag Cornerstone har gett Hestia i uppdrag att stå för teknisk drift, förvaltning och ekonomisk administration för Nordic Retail Funds köpcentrum.
Publicerad den 9 Juni 2011

För två veckor sedan offentliggjordes att Cornerstone kommer att överta förvaltningen av Nordic Retail Fund från EFM. En viktig skillnad mot tidigare blir därvid att centrumchefernas ställning stärks. En annan viktig skillnad blir att Cornerstone utövar all strategisk ledning inklusive asset management-funktionen i egen regi, men anlitar partners och underleverantörer för bland annat fastighetsförvaltningen.

Som ett led i övertagandet pågår nu dels rekryteringar av nyckelpersoner och dels upphandlingar. Den första upphandlingen är nu klar och Cornerstone har där valt förvaltningsbolaget Hestia som partner för att förvalta NRF:s köpcentrum i Sverige. Avtalet omfattar teknisk drift och förvaltning samt ekonomisk administration. Avtalet sträcker sig över sex år och värdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.

- För oss inom Cornerstone är det naturligt att anlita ett bolag som Hestia för den oerhört viktiga uppgiften att förvalta NRF:s köpcentrum. Vi behöver på alla sätt visa att vi är långsiktiga aktörer, att vi tar fullt ansvar för våra fastigheter och att vi stärker dialogen med våra hyresgäster. Hestia har visat att man med sitt arbetssätt och sina värderingar har en viktig roll att spela för oss, säger Cornerstones Nordenchef Lars Almquist.

- För Hestia är det här fantastiskt. Förutom ett långt avtal med en bra kund får vi möjlighet att öppna drift- och förvaltningskontor i flera städer, vilket kommer att göra oss rikstäckande inom drift och förvaltning. Som ett direkt resultat av avtalet kommer vi att nyanställa 40-talet tekniker, förvaltare och ekonomer i Örnsköldsvik, Gävle, Stockholm, Västerås, Karlskoga, Mjölby och Malmö, säger Hestias vd Gunnar Isaksson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige