Image

De satsar på gröna anbud

MILJö I april 2010 börjar NCC Construction Sverige lämna gröna anbud i tillägg till alla anbud över 50 miljoner kronor. Det betyder att NCC varje år kommer att lämna över 1 000 klimatneutrala sidoanbud med en tydlig miljöprofil. De gröna anbuden innehåller bland annat klimatdeklaration, erbjudande om klimatkompensation och grön etablering av arbetsplatsen.
Publicerad den 11 Mars 2010

NCC blir först i bygg- och fastighetssektorn med att komplettera alla större anbud med ett grönt sidoanbud.

- Vi vill påskynda den gröna omställningen av byggbranschen genom att erbjuda våra kunder gröna anbud vid sidan av det ordinarie anbudet. Vi hoppas att många kunder väljer att satsa på mer miljöanpassade projekt när de får möjligheten att välja ett grönt alternativ, säger Tomas Carlsson, chef för NCC Construction i Sverige.

De gröna anbuden är klimatneutrala genom att de erbjuder kunderna ett klimatdeklarerat projekt, klimatkompensation och en grönare arbetsplats.

- En hel del utvecklingsarbete ligger bakom åtagande. Klimatdeklarationer, som hittills bara funnits för bostads- och kontorshus, utvecklas nu för alla typer av projekt, säger Tomas Carlsson.

NCC har också beslutat att alltid använda så kallad grön etablering, vilket betyder att arbetsplatserna alltid anpassas med energisnåla maskiner och byggbodar.

Klimatkompensationen uppnås primärt genom stöd till klimatprojekt som är godkända av FN och EU.

Även projekt under 50 miljoner kronor kommer att kunna erbjudas med gröna anbud eller tydliga miljöparametrar.

Gröna anbud planeras vara helt genomfört till årsskiftet 2010/2011.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige