Image

Dagon växer i Göteborg

0 Dagon har köpt en industrifastighet i Sävenäs, Göteborg av L-Å Eveberg Fastighetsutveckling AB. Fastigheten ligger i direkt anslutning till en annan av Dagons fastigheter.
Publicerad den 23 September 2010

Köpeskillingen blir 16,9 miljoner kronor, och en del av den kommer att erläggas i form av återköpta egna aktier. Direktavkastningen uppgår till cirka åtta procent.

- Genom förvärvet får vi bra synergier med vår intilliggande fastighet och kan nyttja markytan mer effektivt. Vi får även en bra balans av industri- och kontorsytor i området vilket kan tillgodose våra hyresgästers växande behov, säger Roger Stjernborg Eriksson, vd på Dagon.

Fastigheten har en markareal om cirka 8 500 kvadratmeter och en lokalarea om cirka 2 100 kvadratmeter med möjlighet till betydande på- och tillbyggnad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige