Image

Dagon etablerar sig i Göteborg

TRANSAKTIONER Dagon AB har förvärvat sin första fastighet i Göteborg och etablerar sig därmed i staden. Fastigheten Gamlestaden 39:13 är på totalt 10 400 kvadratmeter och används huvudsakligen som fryshus. Köpeskillingen uppgår till 63 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Juni 2008

I området Gamlestaden planeras omfattande trafikbyggnationer, bland annat har en ny järnvägsled byggts till fastigheten. Vidare byggs ett nytt partihallscentrum som ska stå klart under 2011.

- Vi har länge önskat att etablera oss i Göteborg och är glada över att nu få tillfälle att förvärva en intressant fastighet. Vi tror att området kommer att öka i värde med de infrastrukturella investeringar som nu genomförs. Vi avser att förvärva fler fastigheter i Göteborg och bygga upp en egen organisation där, men inledningsvis kommer fastigheten förvaltas av en närstående samarbetspartner, säger Roger Stjernborg Eriksson, verkställande direktör på Dagon.

Direktavkastningen uppgår till 8,7 procent. Vakansgraden uppgår till 6,7 procent.
Förvärvet sker i bolagsform.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige