Image

D Carnegie tar in 474 miljoner i nyemission

Bolag D Carnegie genomförde under måndagskvällen en riktad nyemission. Drygt 6,5 miljoner aktier emitterades till en kurs om 72,50 kronor. Aktien stängde på måndagen på 77,25 kronor.
Publicerad den 5 April 2016

Teckningskursen i nyemissionen har fastställts genom ett så kallat ”accelerated book-building” förfarande lett av SEB och ABG Sundal Collier.

Tecknare i nyemissionen utgörs av cirka 60 svenska och internationella investerare av institutionell karaktär.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att bredda den institutionella ägarbasen och på ett tidseffektivt sätt säkra delfinansiering av återbetalning av tre konvertibla förlagslån i bolaget och ett av bolaget utfärdat skuldebrev för att förbättra bolagets kapitalstruktur och finansiering.

Genom nyemissionen kommer bolaget tillföras cirka 474 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 8,5 procent.

D Carnegie meddelar även att resultatet före skatt för det första kvartalet 2016 exklusive värdeförändringar och upplösning av goodwill, vilka sammantaget förväntas vara positiva, kommer att vara i linje med eller bättre än resultatet före skatt exklusive värdeförändringar för motsvarande period 2015, samt att inga andra extraordinära poster kommer att belasta kvartalet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige