Image
Sufflören, en av fastigheterna i 70 miljoners förvärvet Wilhborgs gjort av Corem
Sufflören, en av fastigheterna i 70 miljoners förvärvet Wilhborgs gjort av Corem Bild: Whilborgs

Corem säljer fyra - Wihlborg köper två

Transaktioner Corem har i tre separata affärer tecknat avtal om att sälja fyra fastigheter till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 125 miljoner, vilket är i linje med bokfört värde. Två av fastigheterna går till Wihlborgs för 70 miljoner kronor.
Publicerad den 2 December 2022

Fastigheterna, som är belägna i Malmö, Burlöv, Kalmar och Nyköping, har en uthyrningsbar yta om cirka 13 800 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av lokaler för kontor, handel och lager. Två av fastigheterna är obebyggda. Hyresvärdet uppgår till 13,8 miljoner och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till cirka 40 procent.
– Dessa avyttringar är ytterligare ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till pågående projekt, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Två av fastigheterna går till Wihlborgs som har tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Sufflören 4 i Hyllie, som är en kombinerad kontors- och lagerfastighet på 5 100 kvm, och Sunnanå 12:26 som idag är obebyggd och omfattar cirka 10 000 kvm markareal.

Sufflören 4 ligger öster om Pildammsvägen i Hyllie, granne med Wihlborgs befintliga fastighet Sufflören 3. Fastigheten är uthyrd till cirka 50 procent och tillsammans skapar fastigheterna goda möjligheter för utveckling på både kort och lång sikt.
Den obebyggda fastigheten Sunnanå 12:26 har ett välexponerat läge på Stora Bernstorp angränsande till östra Malmö och dessutom i nära anslutning till Wihlborgs befintliga fastigheter Sunnanå 12:54 och 12:53 med hyresgäster som Region Skåne och Veho Bil respektive Lion´s Trucks AB.
Det totala underliggande fastighetsvärdet uppgår till 70 miljoner.
– Dessa fastigheter blir bra tillskott till områden där vi redan är etablerade och ser fortsatt goda utvecklingsmöjligheter. Förvärvet av Sunnanå säkrar också värdefull mark för framtida projekt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Följande fastigheter omfattas i Corems försäljning:
Malmö – Sufflören 4
Burlöv – Sunnanå 12:26
Kalmar – Åldermannen 25
Nyköping – Brädgården 3
Frånträden är planerade till december 2022 och början av 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige