Image

Corem omförhandlar 73 000 kvadratmeter

Uthyrning Corem har omförhandlat samtliga gällande hyresavtal med bolagets största hyresgäst, Ericsson.
Publicerad den 31 Mars 2014
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Hyresomförhandlingarna omfattar de tre fastigheterna i Katrineholm, Kumla och Borås.

Totalt omfattar kontrakten cirka 73 000 kvadratmeter med en genomsnittlig kontraktstid om cirka fem år. Det sammanlagda kontraktsvärdet uppgår till drygt 200 miljoner kronor.

Under hyresprioden kommer Ericsson successivt att frånträda cirka 8 000 kvadratmeter. De frånträdda ytorna är till största del hänförliga till fastigheten i Kumla där Corem bedömer uthyrningspotentialen som mycket god.

- Vi är väldigt nöjda över att kunna offentliggöra våra omförhandlade Ericssonkontrakt. De nya kontrakten ger en ökad stabilitet i våra hyresintäkter och bidrar till en förbättrad kontraktsduration för hela bolaget. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Ericsson, säger Eva Landén.

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Biogen koldioxid ska fångas in när Fabege vill minska klimatavtrycket

Energi/miljö I februari tecknade Fabege ett avtal med Stockholm Exergi. Avtalet handlar om infångande av biogen koldioxid, också känt som bio-CCS (efter det engelska namnet "bio energy with carbon capture and storage"). Fabege ser det här som en tydlig avsiktsförklaring och ett viktigt steg för att nå de egna klimatmålen till 2030. Men vad är egentligen bio-CCS?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige