Image

Centrum Terre bakom nya förslaget för Odenplan

ARKITEKTUR Centrum Terres förslag med butiker och restauranger, anpassat för boende i Vasastan och kollektivtrafikanter, har tagits emot väl. Det är mindre i omfattning och kan byggas snabbare än tidigare planer. Därmed kommer projektet att kunna genomföras under samma tidsperiod som färdigställandet av Citybanan.
Publicerad den 18 Augusti 2008

Förslaget går under namnet VASA och har som motto att skapa \″Butiker och gastronomi vid Odenplan för folk i Vasastan och folk som åker kollektivt\″. Den kommer att vara drygt 5 000 kvadratmeter i ett plan under mark inklusive paviljonger i markplan.

Miljön blir öppen och kommer att vara varuhusliknande med små avdelningar, utan
mellanväggar mellan butikerna och ha dagsljusinsläpp där det är möjligt. En entré till cykelgarage samt väderskydd för bussresenärer ingår i planerna.

- Vi har som mål att det ska gå att bo, arbeta, besöka, handla och resa vid Odenplan under byggtiden. Med en snygg och smidig lösning i anslutning till Citybanans och tunnelbanans biljetthall ser vi fram emot att berika miljön på och runt Odenplans torg, säger Håkan Karlsson ordförande i Centrum Terres moderbolag, Centrum Group.

- Genom att torget bevaras, det blir mer ombonat med lätta paviljonger, mycket ljus och luftighet, träd och serveringar hoppas vi kunna tilltala boende och resande i Vasastan, säger Håkan Karlsson.

Bakom konceptet står Centrum Terres systerföretag Centrumutveckling som bland annat utvecklar stadsdels- och citygallerior. Bland tidigare liknande projekt märks
Västermalmsgallerian, Bruno Götgatsbacken och Skrapan på Södermalm i Stockholm.

Samverkan med staden och andra lokala aktörer är högprioriterat i projektet. Det
beräknas vara klart senast år 2015, samtidigt som Citybanan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige