Image
Jörgen Eriksson, vd för Catena.
Jörgen Eriksson, vd för Catena. Bild: Catena

Catena tillförs 1,6 miljarder efter nyemission

Bolag Catena har genomfört en riktad nyemission av 4,53 miljoner aktier till teckningskursen 362 kronor per aktie. Bolaget tillförs 1 642 miljoner kronor före emissionskostnader.
Publicerad den 30 November 2022

Teckningskursen i nyemissionen har fastställts genom ett accelererat book building-förfarande och motsvarar en rabatt om 7,4 procent mot stängningskursen den 29 november. Nyemissionen genererade ett stort intresse och var övertecknad.

Nyemissionen riktades till ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare. Catena avser att använda likviden från nyemissionen för att stödja nuvarande pipeline av utvecklingsprojekt, möjliggöra för bolaget att fortsätta växa genom nya projekt inklusive hållbara energiprojekt och kapitalisera på attraktiva förvärvsmöjligheter samtidigt som bolaget behåller en stabil kapitalstruktur i dagens volatila finansmarknader. Sammantaget förväntas investeringarna generera långsiktigt värde till aktieägarna.

En del av nyemissionen riktades till bolagets näst största aktieägare, WDP Invest, som före nyemissionen ägde 10,0 procent av kapitalet och rösterna i bolaget och indikerade efterfrågan pro rata för att behålla sitt nuvarande aktieägande. Catena har efter den riktade nyemissionen 49,88 miljoner aktier utestående.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige