Image

Catellafond köper av tyskar i Malmö

TRANSAKTIONER Fastigheten Baltzar City i Malmö har sålts till en Catellafond. Köpeskillingen uppgår till 405 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Oktober 2009

Den senaste tolvmånadersperioden har transaktionsmarknaden speglats av en tröghet som inte tidigare setts under hela 2000-talet. Under det senaste kvartalet syns dock en ljusning och vår bedömning efter att ha deltagit på mässan Expo Real i München är entydig;

- Investerar- och finansieringsmarknaden håller på att kvickna till. Det har efter sommaren skett flera större transaktioner runt om i Sverige. Vi såg en ökad aktivitet redan under våren främst i England och Frankrike och nu har även Sverige kommit igång om än i mindre omfattning. De affärer som sker avser i huvudsak riktigt fina Prime-fastigheter eller fastigheter där det finns en lokal närvaro av fastighetsägare sedan tidigare. Bland de utländska intressenter vi träffat under mässan märks ett ökat intresse att vilja finansiera och investera i Sverige igen, säger Karl Persson på Jones Lang LaSalle.

Jones Lang LaSalle genomförde affären i Malmö där man företrädde DB Real Estate som sålde Baltzar City till Tyska Catellafonden Focus Nordic Cities Fond för 405 miljoner kronor. Detta är den andra stora affären i Malmö i år då man tidigare sålde Gängtappen för Thyssen Krupps räkning till Wihlborgs Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten avslår Oscar Properties rekonstruktionsansökan – överklagar till HD

Bolag Den 20 maj överklagade Oscar Properties tingsrättens beslut att neka bolaget rekonstruktion och nu har Svea hovrätt gjort sin bedömning i frågan – beslutet är att de avslår bolagets överklagan, det framgår av en handling från hovrätten som Fastighetssverige tagit del av. Oscar Properties har nu själva bekräftat att de överklagar beslutet till Högsta domstolen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige