Image

Castellum tillväxtjubilerar

RAPPORTER Castellum redovisar ett förvaltningsresultat på 325 miljoner kronor för perioden juli till september. Därmed har bolaget tillväxt i förvaltningsresultatet för 50:e kvartalet i rad.
Publicerad den 16 Oktober 2009

Hyresintäkterna uppgick till 676 miljoner kronor (631 miljoner förra året).

Förvaltningsresultatet uppgick till 325 miljoner kronor (266).

Fastighetsvärdet uppgick till 29 061 miljoner kronor (29 165 vid föregående års utgång) med en belåningsgrad om 52 procent (50).

Förvaltningsresultat för perioden januari till september uppgick till 882 miljoner kronor (739). Förbättringen uppgår till 19 procent och är framförallt en effekt av lägre räntenivåer, men har även påverkats positivt av högre hyresintäkter och genomförda investeringar. Nettouthyrningen uppgick till -27 miljoner kronor (70).

- En 19-procentig tillväxt i förvaltningsresultatet under en lågkonjunktur är fantastiskt, men då skall beaktas de rekordlåga räntorna och att effekten av den negativa nettouthyrningen ännu inte syns i resultatet, säger vd Håkan Hellström.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige