Image
Castellum säljer fastigheten Götaland 9 i Jönköping till Vacse för 510 miljoner kronor.
Castellum säljer fastigheten Götaland 9 i Jönköping till Vacse för 510 miljoner kronor. Bild: Fojab/Castellum

Castellum säljer för halv miljard i Jönköping

Transaktioner Castellum säljer en snart färdigställd fastighet med Domstolsverket som enda hyresgäst. Byggnaden kommer inrymma Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping. Underliggande fastighetsvärde som är i linje med bokfört värde uppgår till 510 miljoner kronor med marknadsmässigt avdrag för latent skatt.
Publicerad den 22 December 2022

Fastigheten omfattar 9 200 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Domstolsverket, på ett 15-årigt avtal, med planerad inflyttning under våren 2023. Byggnaden utformas med högt ställda miljöambitioner och för att uppfylla certifiering enligt Miljöbyggnad Guld med bland annat solcellsanläggning på taket. Särskild vikt har även lagts vid dagsljustillgång i lokalerna samt byggnadens gestaltning i relation till den omkringliggande stadsmiljön i centrala Jönköping vid Munksjön. Tillträde sker efter färdigställd byggnation.

– Vi är glada att kunna överlämna ett väl genomfört fastighetsprojekt med en stabil och långsiktig hyresgäst som Domstolsverket. Avyttringen stärker vår likviditet framåt, säger Rutger Arnhult, verkställande direktör, Castellum.

Affären i sammandrag:
Fastigheter: Götaland 9
Köpare: Vacse
Försäljningspris: 510 miljoner kronor
Frånträdesdag: preliminärt 1 maj 2023
Hyresvärde: 23 miljoner kronor per år
Hyresgäster: Domstolsverket
Uthyrningsbar area: 9 200 kvadratmeter
Uthyrningsgrad: 100 procent

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige