Image

CA Fastigheter påbörjar bostadsprojekt i Lomma

BYGG CA Fastigheter har påbörjat ett större nybyggnationsprojekt i Lomma Hamn.
Totalt ska 450 bostäder uppföras under en 10-15-årsperiod.
Publicerad den 22 Februari 2010

Veidekke Entreprenad AB är generalentreprenör för första etappen, som precis har inletts. Det handlar om 21 bostadsrätter precis vid stranden samt sex radhus.

Radhusen ska stå klara vid årsskiftet och bostadsrätterna i maj 2011.

- Försäljningen har gått fantastiskt bra, 17 av de 21 bostadsrätterna är redan sålda, säger Erik Herder, CA Fastigheters projektchef för Lomma Hamn.

Priserna ligger mellan 2,9 och 7,3 miljoner kronor.

Marken var tidigare industrimark och har historiskt använts för tegelframställning och sedermera har delar av den använts för den före detta eternitfabriken i Lomma. Delar av marken har använts som deponi för byggavfall och eternit.

- Att bygga med dessa förhållanden är i det närmaste nytt inom Sverige, medan man i bland annat England och Danmark är vana vid att bygga på denna typ av mark. Vi har därför fått anlita expertis från utlandet för att skapa trovärdighet och för att övertyga myndigheterna om att byggnationen på denna mark inte behöver innebära några risker, berättar Erik Herder.

- Vi tror att vårt projekt kommer att löpa i ca 10-15 år. Projektet innefattar även en byggrätt för en hotell- och konferensanläggning på 12 000 kvadratmeter.

I nuläget är två av tre detaljplaner antagna, medan det tredje området genomgår detaljplaneläggning.



- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige