Image

CA Fastigheter i bråk – om insamlingsbössor

AFFÄRER På onsdagen skrev Blekinge läns tidning om att CA Fastigheters Wachtmeistergalleria tar ut en avgift på 1 500 kronor per dag av ideella organisationer, som Frälsningsarmén och Röda Korset, som samlar in pengar i gallerian. På eftermiddagen dementerade CA uppgifterna. Samtidigt hävdar BLT att räkningar redan har skickats ut till flera organisationer.
Publicerad den 17 September 2008

Böss-soppan inleddes på onsdagsmorgonen. Blekinge läns tidning rapporterade att Wachtmeister galleria tog 1 500 kronor per dag för ideella organisationer som samlade in pengar eller spred sitt budskap. BLT skrev:

"Enligt Kajsa Gabrielsson, centrumledare för Wachmeister Galleria, är det många som är intresserade av att sprida sitt budskap i gallerian. För att kunderna inte ska översköljas av alltför många budskap måste man därför numera boka plats för att få stå i gallerian. En bokning som kostar 1 500 kronor.

- De som står i gallerian träffar i genomsnitt 12 000 kunder per dag. Den avgiften vi tar ut är rimlig och ska även täcka administrativa kostnader, säger hon.

Ni gör ingen skillnad på ideella organisationer och kommersiella företag?
- Vi bedriver handel, inte ideell verksamhet. Dessutom handlar det om säkerhet för våra kunder, att vi ska veta vilka som står i gallerian.\″

Flera stora medier citerade nyheten, och på eftermiddagen kom ett pressmeddelande där CA Fastigheter meddelade att alla uppgifter om att CA Fastigheter tar ut en avgift är felaktiga.

"Wachtmeister Galleria har aldrig och kommer aldrig att debitera dessa bössinsamlingar avgift för sin närvaro i kvarteret", skriver CA.

Blekinge läns tidning hävdar att man har källor som uppger att räkningar redan har skickats ut till flera organisationer. Tidningen skriver också att Kajsa Gabrielsson har fått läsa och godkänna texten om avgifterna innan den publicerades. Fortsättning följer, förmodligen…

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige